Fotot e shtatzënisë të çiftit transgjinor bëhen virale

Fotot e shtatzënisë  të çiftit  transgjinor bëhen

Një fotosesion shtatzënie nga një çift transgjinor indian, i cili ndërpreu terapinë hormonale për të lindur një fëmijë, po shpërndahet gjerësisht në mediat sociale.

Ziya Paval, 21 vjeç, dhe partneri i saj Zahad, 23, të cilët jetojnë në shtetin jugor të Kerala, ishin në proces të tranzicionit gjinor kur vendosën të kishin një fëmijë.

Paval, e cila thotë se gjithmonë donte të bëhej prind, u regjistrua si mashkull në lindje dhe tani identifikohet si femër.

Zahad, i cili përdor vetëm një emër, u pa si femër në lindje dhe tani identifikohet si mashkull. Aktualisht ajo është shtatzënë dhe çifti pritet të mirëpresë së shpejti fëmijën e tyre.

Urimet për çiftin kanë qenë të shumta në faqet e tyre në rrjetet sociale.

“Njerëzit trans meritojnë familjen”, komentoi aktorja transgjinore S Negha në postimin e zonjës Paval në Instagram, ku kishte shpërndarë fotot.

Paval dhe Zahad thonë se përvoja e tyre mund të jetë e rrallë në Indi, sepse "askush tjetër nuk e ka quajtur veten prind biologjik në komunitetin transgjinor me sa dimë".

India vlerësohet të ketë rreth dy milionë njerëz transgjinorë, megjithëse aktivistët thonë se numri është më i lartë. Në vitin 2014, Gjykata e Lartë e Indisë vendosi se ata kanë të njëjtat të drejta si njerëzit e tjerë.

Megjithatë, ata ende luftojnë për të hyrë në arsim dhe kujdes shëndetësor dhe shpesh përballen me paragjykime dhe stigma.

EMISIONET