FOTO/ Kali i Regjimentit që u arratis nëpër Londër do të shfaqet në Paradën e Ditëlindjes së Mbretit

FOTO/ Kali i Regjimentit që u arratis nëpër Londër do

Një nga kuajt e Regjimentit të Kavalerisë britanike që u plagos kur përshkoi qendrën e Londrës, do të marrë pjesë në Paradën e Ditëlindjes së Mbretit të shtunën.

Tennyson ishte një nga pesë kuajt e plagosur që u trembën nga punimet e ndërtimit kur po stërviteshin në Belgravia më 24 prill.

Tennyson në foton më poshtë do të jetë në Eskortën e Sovranit gjatë paradës, e cila përmban 242 kuaj, njoftoi ushtria.

Dy nga kuajt e tjerë të plagosur, Trojan dhe Vanquish, do të kthehen në sytë e publikut me rojen ceremoniale për hyrjen zyrtare në Pallatet Mbretërore.

Kapiteni Charles Carr-Smith e përshkroi Tennyson si "mishërimi i një bukurie të zezë të kalorësisë".

"Tennyson është rikthyer në shërbim pa humbur asnjë hap," tha ai. "Kthimi i tij i ka dhënë zemër atyre në Trupën 1  të Gardës.

“Për shkak të kaq shumë dashamirësve që dërgojnë kartëmonedha, është e vetëkuptueshme që Tennyson sjell frymën më të freskët se çdo kalë në paradë.”

Në paradë, Tennyson do të kalërohet nga kalorësi më me përvojë në divizion, tha ushtria.

Ministria e Mbrojtjes tha se tre nga pesë ushtarët që u plagosën më 24 prill ishin kthyer në detyrë. Dy të tjerët po bëjnë "përparim të mirë" dhe pritet të kthehen në detyrë në të ardhmen.

Tennyson, Trojan dhe Vanquish morën trajtim urgjent veterinar dhe u kujdesën në kazermat Hyde Park, përpara se të përfundonin shërimin e tyre me bamirësinë e kuajve Horse Trust.

Tre kuajt u kthyen në shërbim muajin e kaluar dhe u riklimatizuan në Londër.

Dy kuajt më të plagosur rëndë, Vida dhe Quaker, janë ende nën përkujdesje nga Horse Trust.

FOTO/ Kali i Regjimentit që u arratis nëpër Londër do

 

 

 

 

 

 

EMISIONET