Festivali i artit të rrugës në Britaninë e Madhe

Festivali i artit të rrugës në Britaninë e Madhe

Në Leicester të Britanisë së Madhe, rikthehet festivali i artit të rrugës, ndërsa organizatorët thonë se do të jetë ngjarja më e madhe e organizuar deri më tani. Festivali “Bring the Paint” i qytetit do të zgjasë deri të dielën, duke transformuar rrugët me vepra të artit publik.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Festivali i cili filloi në vitin 2017 mirëpret artistë nga SHBA, Meksika, Gjermania, Italia dhe Franca, si dhe nga Britania e Madhe. Organizatorët thanë se do të prezantohen më shumë se 45 vepra arti në të gjithë qytetin.

Festivali i artit të rrugës në Britaninë e Madhe

Do të ketë gjithashtu një shumëllojshmëri ekspozitash, muzikë, turne të artit në rrugë, transmetime të drejtpërdrejta dhe aktivitete të tjera. Drejtoresha artistike e festivalit, Izzy Hoskins, tha:

 “Ne jemi jashtëzakonisht të emocionuar që do të vëmë në skenë “Bring The Paint” për herë të tretë në Leicester. Festivali do të jetë një nga ngjarjet më të mëdha të artit të rrugës në MB këtë vit."

Kryetari i bashkisë së Leicester, Sir Peter Soulsby tha se ishte i lumtur që ishte kthyer.

"Mezi pres të mirëpres artistë të klasit botëror të rrugës nga e gjithë bota në qytetin tonë."

Leicester priti Festivalin e parë “Bring the Paint” në 2017 dhe rezultatet mund të shihen ende sot në qendër të qytetit.

EMISIONET