Fëmija humbet lodrën dhe kërkon ndihmë nga policia

Fëmija humbet lodrën dhe kërkon ndihmë nga policia

"Mirëmëngjes, polic, më falni për shqetësimin".

Kështu filloi letra që Matteos, 5 vjeçar, i cili i kishte dërguar Komisariatit të Bardonecchia (Torino) për të raportuar "një fakt fatkeq": zhdukjen e lodrës së tij të preferuar, një roboti të vogël me krahë.

Agjentët, pas një grumbullimi, i dhanë një të njëjtë.

Historia daton në javët e fundit. Fëmija ishte në luginën e sipërme të Suzës me pushime me prindërit e tij dhe kishte harruar 'robotin' në një shezlong. 

Në letrën, të cilën me ndihmën e nënës së tij e kishte shkruar me shkronja të mëdha, ai pyeti, "të lutem policia mund të aktivizonte hetimin" duke shtuar se "sonte nuk kam fjetur fare,  sepse më mungon lodra ime”. 

Më pas ai kishte bërë një përshkrim sa më të detajuar të objektit: “krahët hapen, ai flet por bateritë e tij janë të sheshta, dhe nën këmbën e tij shkruan Matteo”.

Ditët e fundit, djali i vogël u kthye në Bardonecchia me prindërit e tij dhe, kur kaloi pranë komisariatit, gjeti një dhuratë: një robot identik, shoqëruar me një shënim të shkruar me dorë me firmat e policëve brenda një zemre. 

“Një surprizë e papritur, është postimi i ‘Agent Lisa’, një faqe e Policisë së Shtetit në Facebook, që emocionoi edhe miqtë e tij të rinj në komisariatin e Bardonecchia dhe që sigurisht nuk do ta harrojë”./ Ansa/

EMISIONET