EMA: BE-ja duhet të përdorë të gjitha vaksinat kundër COVID-19

EMA: BE-ja duhet të përdorë të gjitha vaksinat kundër

Agjencia Evropiane e Barnave deklaron se shtetet anëtare të Bashkimit Evropian duhet të përdorin të gjitha opsionet e vaksinave kundër koronavirusit që janë në dispozicion për të luftuar pandeminë.

theguardian.com/world/live/2021/jun/17/coronavirus-live-news-tokyo-plans-to-lift-emergency-before-olympics-germanys-curevac-jab-shows-47-efficacy bëjnë me dije se ky vendim nga EMA vjen pasi disa vende kanë kufizuar imunizimin me vaksinat e AstraZeneca-s dhe Johnson&Johnson për shkak të shqetësimeve të lidhura me mpiksjen e gjakut. Ato kryesisht po e zhvillojnë fushatën e imunizimit me vaksinat Pfizer dhe Moderna.

“Akoma jemi në pandemi dhe është shumë e rëndësishme që për luftimin e saj të përdorim gjitha mundësitë që kemi në dispozicion”, tha Marco Cavaleri, shefi i strategjisë së vaksinave të EMA-s, në një konferencë për media.

Eksperti i EMA-s shtoi se është “shumë e vështirë të thuhet” se cili lloj i teknologjisë me të cilën prodhohen vaksinat mund të rezultojë më i suksesshëm në të ardhmen. Sipas tij të gjitha vaksinat ekzistuese “tashmë kanë shpëtuar miliona jetë”.

EMA ka autorizuar për përdorim katër vaksina: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca dhe J&J.

EMISIONET