E trishtë, pacientja me kancer u diplomua nga spitali, vdes disa muaj më vonë

E trishtë, pacientja me kancer u diplomua nga spitali, vdes disa muaj

Në tetor, ajo ishte diplomuar nga spitali në Frattamaggiore (Napoli) ndërsa po luftonte me kancerin.

Pesë muaj më vonë ajo vdiq. Kjo është historia e Robertës, një vajzë pak më shumë se 20-vjeçare. 

Raffaele Addeo, drejtor i departamentit të onkologjisë Frattamaggiore, e dha lajmin në Facebook.

“Roberta luftoi si një luftëtare, na bëri krenarë, krenarë për vendosmërinë e saj. Kambana e jetës nuk ka rënë për më të dashurën tonë Roberta. Sado përpjekje dhe angazhim mund të bëjmë, nuk arrijmë gjithmonë ta mposhtim përbindëshin dhe përbindëshi nuk mund të mposhtet gjithmonë: ne jemi njerëz, Roberta luftoi si një luftëtare, na bëri krenarë për vendosmërinë e saj.

Ajo na dha një mësim të madh: luftoni deri në fund, sepse ia vlen gjithmonë, për veten dhe për ata që doni. Gjithë përkushtimi që i ka kushtuar i gjithë spitali, historia e saj, delikatesa e saj, na motivojnë ta marrim. kujdesi për pacientët tanë me më shumë vëmendje. Të gjitha ngushëllimet dhe dashuria tona shkojnë për të dashurit e saj dhe familjen e saj" thuhet në postim. 

EMISIONET