E rrallë, mijëra peshq të ngordhur mbulojë sipërfaqen e detit. Ja çfarë dyshojnë studiuesit

E rrallë, mijëra peshq të ngordhur mbulojë sipërfaqen e

Mijëra peshq të ngordhur kanë dalë në sipërfaqe në një plazh në Japoninë veriore. Peshqit, kryesisht nga sardele, u gjendën në breg në Hakodate në ishullin kryesor më verior të Hokkaido të enjten, duke mbuluar një shtrirje plazhi rreth gjysmë milje të gjatë.

Banorët vendas thanë se nuk kanë parë kurrë diçka të tillë dhe u është kërkuar që të mos e konsumojnë peshkun.

Shkaku i incidentit mbetet i panjohur, por Takashi Fujioka, një studiues i Institutit të Kërkimeve të Peshkimit Hakodate, sugjeroi se peshqit mund të jenë lodhur ndërsa ndiqeshin nga peshq më të mëdhenj.

Ai tha se mungesa e oksigjenit ndërsa lëvizte në një grup të mbushur dendur mund të kishte çuar në daljen e tyre në breg.

Incidenti përkon me migrimin e sardeles drejt jugut, tha Fujioka, duke shtuar se peshku mund të ketë hyrë papritur në ujërat e ftohta.

Ai tha se ka dëgjuar për fenomene të ngjashme më parë, por nuk e kishte parë kurrë në jetën reale.

Peshku në dekompozim mund të ulë nivelet e oksigjenit në ujë dhe të ndikojë në mjedisin detar, tha ai.

Një ditë pas ngjarjes, zyrtarët e qytetit u panë duke inspektuar vendin dhe duke u përpjekur të mblidhnin peshqit, ndërsa banorët i mblodhën për t’i shitur ose për t’i ngrënë, pavarësisht paralajmërimeve.

EMISIONET