E nisi me një xhip të shkatërruar, sot ka 5 mln euro në garazh, u shet makina reperave dhe futbollistëve

E nisi me një xhip të shkatërruar, sot ka 5 mln euro në

Tregtia e makinave luksoze ka një traditë të gjatë në Stuhr të Gjermanisë. Për vite me radhë, të pasurit e veriut erdhën këtu për të blerë makina ëndrrash nga tregtari legjendar i luksit Tamsen.

Por Tamsen tashmë është histori që nga viti 2014. Tregtia me makina të shtrenjta, nga ana tjetër, nuk është.

Një oborr komercial në rrugën Harpstedter. Jerome Böker, 29 vjeç, i ruan makinat e tij luksoze në një garazh të pa zbukuruar.

Klasikët ndërkombëtarë nga Ferrari dhe Lamborghini si dhe makina super sportive gjermane të tipit BMË i8 ose Mercedes SLS, plus disa Porsche 911, gjenden aty për të gjithë ata që adhurojnë makinat.

Çmimet në "JB Motors" fillojnë nga rreth 55,000 euro për një Porsche 299 hp dhe ndalojnë në mbi 700,000 për një Lamborghini të kabriolit me edicion të kufizuar.

Gjithsej 27 automjete kanë një vlerë prej 4.8 milionë euro.

Ndër klientët e tij janë reperë, futbollistë, sipërmarrës.

Por nëse Boker e gjejnë në këtë rrugë, ky  duket të jetë vetëm fillimi.

“Dua të zgjerohem së shpejti”, thotë sipërmarrësi.

Për këtë qëllim, jashtë Bremenit do të ndërtohet një showroom më i avancuar – për 2 milionë euro.

Ishte një rrugë e gjatë për të arritur deri këtu:

“Fillova me një xhip të shkatërruar dhe e shita me një fitim prej 3000 eurosh. Pas kësaj gjithçka eci në mënyrë të qëndrueshme lart.”

Në një moment Böker, i cili studioi inxhinieri industriale, kishte grumbulluar 100,000 euro dhe themeloi kompaninë e tij në 2018.

Shitjet tani janë rreth 10 milionë, dhe Böker ka një kanal në YouTube me klikime gjashtëshifrore.

E nisi me një xhip të shkatërruar, sot ka 5 mln euro nëE nisi me një xhip të shkatërruar, sot ka 5 mln euro nëE nisi me një xhip të shkatërruar, sot ka 5 mln euro në

EMISIONET