E maskonte si shampo, motra e Ornella Mutit arrestohet për trafik “droge përdhunimi”

E maskonte si shampo, motra e Ornella Mutit arrestohet për trafik

Karabinierët të koordinuara nga Zyra e Prokurorit Publik të Romës, zbatuan një urdhër paraburgimi ndaj 39 personave të akuzuar, mes krimeve të tjera, edhe për import dhe trafikim të drogës.

Në këto substanca përfshihet edhe droga përdhunimit, drogëra sintetike dhe substanca të reja psikoaktive, të blera në rrjetin e errët. Operacioni u krye edhe me bashkëpunimin e Europol.

Sipas asaj që rezultoi nga hetimet, personat e përfshirë janë të dy kriminelë aktivë në trafikun e drogës, por edhe profesionistë të sektorit privat apo të administratës publike.

Mes të arrestuarve është edhe Claudia Rivelli, 71 vjeçe , aktore dhe motra e aktores së njohur italiane Ornella Muti. 

Ndaj saj u caktua masa e sigurimit me arrest shtëpie, ndërsa ajo akuzohet për import dhe transferim të lëndëve narkotike.

Rivelli ishte arrestuar më 15 shtator pasi agjentët e Polaria-s i gjetën tre shishe me një litër lëndë GBL (gamma butyrolactone) në shtëpinë e saj në Romë. 

Në kuadër të gjykimit të drejtpërdrejtë, ajo u mbrojt duke deklaruar se ia kishte dërguar lëndën djalit të saj që jeton në Londër “sepse ai e përdor për të pastruar makinën”, ndërsa ajo e përdor atë për të “lustruar sendet e argjendit”. 

Në akuzën e cituar në urdhër, thuhet se e dyshuara ka importuar në mënyrë të paligjshme nga Holanda, duke ia dërguar një pjesë djalit të tij banues në Londër, pasi kishte ndërruar paketimin dhe etiketën që shkruante “shampo" për të mashtruar doganat.

Hetimet e autoriteteve kanë zbuluar metodë për importimin e barnave të rrezikshme nga jashtë, ku përfshihej edhe porositja online dhe marrja e dërgesave direkt nga furnitorë të huaj.

Çfarë është droga e përdhunimit?

Një drogë përdhunimi është çdo drogë që paaftëson një person tjetër dhe e bën atë person të pambrojtur ndaj një sulmi seksual, duke përfshirë përdhunimin.

Substancat janë të lidhura me përdhunimin e për shkak të incidenteve të raportuara të përdorimit të tyre në kontekstin e takimit me dy persona, gjatë të cilave viktima sulmohet ose përdhunohet seksualisht.

Substancat nuk përdoren ekskluzivisht për të kryer sulme seksuale ose përdhunime, por kanë edhe efekte anësore të substancave që zakonisht përdoren për qëllime legjitime mjekësore.

EMISIONET