Diplomacia e vaksinave/ Amerikanët, rusët dhe kinezët në garë për dhurime vaksinash

Diplomacia e vaksinave/ Amerikanët, rusët dhe kinezët në

Ekspertët e gjeopolitikës po flasin përditë e më shumë për diplomacinë e vaksinave, ku vendet më të fuqishme në botë po dhurojnë vaksina nëpër botë për të fituar besueshmëri, edhe pse nuk kanë vaksinuar krejt popullsinë e tyre.

Shtëpia e Bardhë ka thënë se Shtetet e Bashkuara kanë nisur 22 milionë doza të vaksinës kundër koronavirusit në shtetet tjera këtë javë. Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki ka njoftuar se të 22 milionë dozat janë dërguar në 23 shtete. Deri në fund të javës, gati 80 milionë doza vaksinash do të dërgohen nga SHBA-ja në vendet tjera, ka shtuar ajo. Shtetet e Bashkuara “janë duke dhënë donacion më shumë vaksina sesa secili vend tjetër”, sipas Psakit


.

Ndërkohë, autoritetet kineze njoftojnë se gjiganti aziatik ka siguruar mbi 600 milion doza të vaksinave Covid-19 në botë për të mbështetur luftën globale kundër Covid-19-ës, tha një zyrtar i ministrisë së tregtisë.

16 muaj që nga shfaqja e rastit të parë me Covid në Amerikën Latine, sot Kina dhe Rusia kanë bashkuar forcat për të shtruar rrugën e tyre të përbashkët të diplomacisë së vaksinave. Sipas medieve vendase, Kina mbetet siguruesi kryesor i vaksinave në rajon dhe Rusia ka forcuar aleancat me Argjentinën, Meksikën, Bolivinë Venezuelën dhe vende të tjera duke u siguruar atyre miliona doza të vaksinave Sputnik V.

Një skemë tjetër që po ndihmon në shpërndarjen e vaksinave është edhe ajo e Covaxit, ku vende të zhvilluara kanë dhënë miliona dollarë bamirësi për vendet më pak të zhvilluara.

Diplomacia e vaksinave është një nga temat më të rëndësishme sot në kontinente të ndryshme të botës, ndërsa ka dal në dritë edhe varianti Delta, ku vende në Afrikë dhe Azi ende nuk kanë vaksinuar gjithë stafet mjekësore dhe fashat e rrezikuara.

Ekspertë të gjeopolitikës po flasin përditë e më shumë për diplomacinë e vaksinave, ku vendet më të fuqishme në botë po dhurojnë vaksina nëpër botë për të fituar besueshmëri, edhe pse nuk kanë vaksinuar krejt popullsinë e tyre.

Shtëpia e Bardhë ka thënë se Shtetet e Bashkuara kanë nisur 22 milionë doza të vaksinës kundër koronavirusit në shtetet tjera këtë javë. Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki ka njoftuar se të 22 milionë dozat janë dërguar në 23 shtete. Deri në fund të javës, gati 80 milionë doza vaksinash do të dërgohen nga SHBA-ja në vendet tjera, ka shtuar ajo. Shtetet e Bashkuara “janë duke dhënë donacion më shumë vaksina sesa secili vend tjetër”, sipas Psakit.

Ndërkohë, autoritetet kineze njoftojnë se gjiganti aziatik ka siguruar mbi 600 milion doza të vaksinave COVID-19 në botë për të mbështetur luftën globale kundër COVID-19-ës, tha një zyrtar i ministrisë së tregtisë.

16 muaj që nga shfaqja e rastit të parë me Covid në Amerikën Latine, sot Kina dhe Rusia kanë bashkuar forcat për të shtruar rrugën e tyre të përbashkët të diplomacisë së vaksinave. Sipas medieve vendase, Kina mbetet siguruesi kryesor i vaksinave në rajon dhe Rusia ka forcuar aleancat me Argjentinën, Meksikën, Bolivinë Venezuelën dhe vende të tjera duke u siguruar atyre miliona doza të vaksinave Sputnik V.

Një skemë tjetër që po ndihmon në shpërndarjen e vaksinave është edhe ajo e Covaxit, ku vende të zhvilluara kanë dhënë miliona dollarë bamirësi për vendet më pak të zhvilluara.

Diplomacia e vaksinave është një nga temat më të rëndësishme sot në kontinente të ndryshme të botës, ndërsa ka dal në dritë edhe varianti Delta, ku vende në Afrikë dhe Azi ende nuk kanë vaksinuar gjithë stafet mjekësore dhe fashat e rrezikuara.

Ekspertë të gjeopolitikës po flasin përditë e më shumë për diplomacinë e vaksinave, ku vendet më të fuqishme në botë po dhurojnë vaksina nëpër botë për të fituar besueshmëri, edhe pse nuk kanë vaksinuar krejt popullsinë e tyre.

Shtëpia e Bardhë ka thënë se Shtetet e Bashkuara kanë nisur 22 milionë doza të vaksinës kundër koronavirusit në shtetet tjera këtë javë. Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki ka njoftuar se të 22 milionë dozat janë dërguar në 23 shtete. Deri në fund të javës, gati 80 milionë doza vaksinash do të dërgohen nga SHBA-ja në vendet tjera, ka shtuar ajo. Shtetet e Bashkuara “janë duke dhënë donacion më shumë vaksina sesa secili vend tjetër”, sipas Psakit.

Ndërkohë, autoritetet kineze njoftojnë se gjiganti aziatik ka siguruar mbi 600 milion doza të vaksinave COVID-19 në botë për të mbështetur luftën globale kundër COVID-19-ës, tha një zyrtar i ministrisë së tregtisë.

16 muaj që nga shfaqja e rastit të parë me Covid në Amerikën Latine, sot Kina dhe Rusia kanë bashkuar forcat për të shtruar rrugën e tyre të përbashkët të diplomacisë së vaksinave. Sipas medieve vendase, Kina mbetet siguruesi kryesor i vaksinave në rajon dhe Rusia ka forcuar aleancat me Argjentinën, Meksikën, Bolivinë Venezuelën dhe vende të tjera duke u siguruar atyre miliona doza të vaksinave Sputnik V.

Një skemë tjetër që po ndihmon në shpërndarjen e vaksinave është edhe ajo e Covaxit, ku vende të zhvilluara kanë dhënë miliona dollarë bamirësi për vendet më pak të zhvilluara.

Diplomacia e vaksinave është një nga temat më të rëndësishme sot në kontinente të ndryshme të botës, ndërsa ka dal në dritë edhe varianti Delta, ku vende në Afrikë dhe Azi ende nuk kanë vaksinuar gjithë stafet mjekësore dhe fashat e rrezikuara.

Ekspertë të gjeopolitikës po flasin përditë e më shumë për diplomacinë e vaksinave, ku vendet më të fuqishme në botë po dhurojnë vaksina nëpër botë për të fituar besueshmëri, edhe pse nuk kanë vaksinuar krejt popullsinë e tyre.

Shtëpia e Bardhë ka thënë se Shtetet e Bashkuara kanë nisur 22 milionë doza të vaksinës kundër koronavirusit në shtetet tjera këtë javë. Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki ka njoftuar se të 22 milionë dozat janë dërguar në 23 shtete. Deri në fund të javës, gati 80 milionë doza vaksinash do të dërgohen nga SHBA-ja në vendet tjera, ka shtuar ajo. Shtetet e Bashkuara “janë duke dhënë donacion më shumë vaksina sesa secili vend tjetër”, sipas Psakit.

Ndërkohë, autoritetet kineze njoftojnë se gjiganti aziatik ka siguruar mbi 600 milion doza të vaksinave COVID-19 në botë për të mbështetur luftën globale kundër COVID-19-ës, tha një zyrtar i ministrisë së tregtisë.

16 muaj që nga shfaqja e rastit të parë me Covid në Amerikën Latine, sot Kina dhe Rusia kanë bashkuar forcat për të shtruar rrugën e tyre të përbashkët të diplomacisë së vaksinave. Sipas medieve vendase, Kina mbetet siguruesi kryesor i vaksinave në rajon dhe Rusia ka forcuar aleancat me Argjentinën, Meksikën, Bolivinë Venezuelën dhe vende të tjera duke u siguruar atyre miliona doza të vaksinave Sputnik V.

Një skemë tjetër që po ndihmon në shpërndarjen e vaksinave është edhe ajo e Covaxit, ku vende të zhvilluara kanë dhënë miliona dollarë bamirësi për vendet më pak të zhvilluara.

Diplomacia e vaksinave është një nga temat më të rëndësishme sot në kontinente të ndryshme të botës, ndërsa ka dal në dritë edhe varianti Delta, ku vende në Afrikë dhe Azi ende nuk kanë vaksinuar gjithë stafet mjekësore dhe fashat e rrezikuara.

Ekspertë të gjeopolitikës po flasin përditë e më shumë për diplomacinë e vaksinave, ku vendet më të fuqishme në botë po dhurojnë vaksina nëpër botë për të fituar besueshmëri, edhe pse nuk kanë vaksinuar krejt popullsinë e tyre.

Shtëpia e Bardhë ka thënë se Shtetet e Bashkuara kanë nisur 22 milionë doza të vaksinës kundër koronavirusit në shtetet tjera këtë javë. Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki ka njoftuar se të 22 milionë dozat janë dërguar në 23 shtete. Deri në fund të javës, gati 80 milionë doza vaksinash do të dërgohen nga SHBA-ja në vendet tjera, ka shtuar ajo. Shtetet e Bashkuara “janë duke dhënë donacion më shumë vaksina sesa secili vend tjetër”, sipas Psakit.

Ndërkohë, autoritetet kineze njoftojnë se gjiganti aziatik ka siguruar mbi 600 milion doza të vaksinave Covid-19 në botë për të mbështetur luftën globale kundër COVID-19-ës, tha një zyrtar i ministrisë së tregtisë.

16 muaj që nga shfaqja e rastit të parë me Covid në Amerikën Latine, sot Kina dhe Rusia kanë bashkuar forcat për të shtruar rrugën e tyre të përbashkët të diplomacisë së vaksinave. Sipas medieve vendase, Kina mbetet siguruesi kryesor i vaksinave në rajon dhe Rusia ka forcuar aleancat me Argjentinën, Meksikën, Bolivinë Venezuelën dhe vende të tjera duke u siguruar atyre miliona doza të vaksinave Sputnik V.

Një skemë tjetër që po ndihmon në shpërndarjen e vaksinave është edhe ajo e Covaxit, ku vende të zhvilluara kanë dhënë miliona dollarë bamirësi për vendet më pak të zhvilluara.

Diplomacia e vaksinave është një nga temat më të rëndësishme sot në kontinente të ndryshme të botës, ndërsa ka dal në dritë edhe varianti Delta, ku vende në Afrikë dhe Azi ende nuk kanë vaksinuar gjithë stafet mjekësore dhe fashat e rrezikuara.

EMISIONET