Braverman në Ruanda, firmoset marrëveshja e përditësuar për emigrantët, dëbimet nisin në verë

Braverman në Ruanda, firmoset marrëveshja e përditësuar

Zyrtarët e Mbretërisë së Bashkuar po punojnë për të nisur fluturimet e dëbimit në Ruanda "deri në verë", ka thënë një burim qeveritar për Sky News.

Sekretarja e Brendshme Suella Braverman nënshkroi një përditësim të marrëveshjes së qeverisë për emigrantët me vendin e Afrikës Qendrore këtë fundjavë, duke zgjeruar fushëveprimin e saj për "të gjitha kategoritë e njerëzve që kalojnë nëpër vende të sigurta dhe bëjnë udhëtime të paligjshme dhe të rrezikshme në Britani".

Një deklaratë e Zyrës së Brendshme tha se do të lejojë qeverinë të zbatojë projektligjin e ri të emigracionit të paligjshëm, pasi kjo do të thotë se ata që vijnë në Mbretërinë e Bashkuar ilegalisht, të cilët "nuk mund të kthehen në vendin e tyre", do të jenë "në fushëveprim për t'u zhvendosur në Ruanda.

Burimi i qeverisë tha se do të "mbyllte të gjitha zbrazëtitë" për ata që mbërrijnë ilegalisht, përfshirë ata që pretendojnë se janë viktima të skllavërisë moderne.

Suella Braverman përshëndeti forcimin e partneritetit të emigracionit të Mbretërisë së Bashkuar ndërsa vizitoi kryeqytetin Kigali, ku u takua me Presidentin e Ruandës Paul Kagame dhe ministrin e vendit për punët e jashtme dhe bashkëpunimin ndërkombëtar, Dr Vincent Biruta.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar planifikon të dërgojë dhjetëra mijëra emigrantë më shumë se 4,000 milje larg në Ruandë, si pjesë e një marrëveshjeje prej 120 milionë funtesh të rënë dakord me Ruandën vitin e kaluar.

Askush nuk e ka bërë ende udhëtimin.

Një fluturim u ndalua në orën e njëmbëdhjetë të qershorit të vitit të kaluar pas një apeli në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Të shtunën, zonja Braverman dhe Dr Biruta nënshkruan përditësimin e memorandumit të mirëkuptimit, duke e zgjeruar më tej partneritetin.

Duke theksuar hapat që po ndërmerren nga qeveria, zonja Braverman tha: "Ajo që bën projektligji është në mënyrë dramatike dhe të konsiderueshme redukton rrugët ligjore në dispozicion - pretendimet në dispozicion të njerëzve për të penguar largimin ose zhvendosjen e tyre nga Mbretëria e Bashkuar.

"Për të vonuar ndalimin e tyre. Për të minuar rregullat tona. Dhe ajo që po shohim në këtë moment është se njerëzit përdorin pretendimet për skllavërinë moderne, duke përdorur kërkesa për azil, duke përdorur ligjet e të drejtave të njeriut... vetëm për të penguar detyrën tonë për të kontrolluar kufijtë tanë."

Ajo vazhdoi: "Ligji ynë e rregullon atë dhe ne kemi vendosur ekuilibrin e duhur midis drejtësisë, nga njëra anë, për ofrimin e një sistemi të fuqishëm të detyrave dhe kompetencave ligjore për të ndaluar dhe hequr, dhe dhembshurinë - në mënyrë që ne po i zhvendosim njerëzit në një vend i sigurt.

"Dhe siç e kemi parë këtu në Ruandë, ka burime të shumta për të mbështetur dhe akomoduar siç duhet njerëzit në mënyrë që ata të mund të jetojnë jetë të sigurt dhe të sigurt."

Braverman në Ruanda, firmoset marrëveshja e përditësuar

EMISIONET