Braverman kritikohet nga Kryepeshkopi britanik për mohimin e dinjitetit të refugjatëve

Braverman kritikohet nga Kryepeshkopi britanik për mohimin e dinjitetit

Kryepeshkopi i Canterbury-t kritikoi sot Suella Braverman për mohimin e "dinjitetit" të refugjatëve në sistemin "mizor" të azilit.

Justin Welby u rreshtua me peshkopë të tjerë për të goditur Sekretaren e Brendshëm, pasi ajo i quajti azilkërkuesit një "pushtim në bregdetin jugor" në tetor.

“Kur nuk arrijmë të sfidojmë retorikën e dëmshme se refugjatët janë shkaku i sëmundjeve të këtij vendi, se ata duhet të trajtohen si probleme dhe jo si njerëz, si pushtues që duhen trajtuar dhe penguar, ne mohojmë gjërat thelbësore si vlera dhe dinjiteti i bashkëqytetarëve tanë.” – tha ai.

Duke fajësuar si konservatorët ashtu edhe qeveritë e kaluara laburiste , ai shtoi: “Kur emigrantët mbërrijnë këtu, sistemi ynë është jashtëzakonisht i kotë - si në aspektin njerëzor ashtu edhe në atë financiar. Kontrolli është bërë mizori."

Kryepeshkopi i Jorkut Stephen Cottrell tha se "gjuha dehumanizuese vetëm nxit frikën" dhe sistemi i azilit nuk u jep njerëzve dinjitetin dhe sigurinë që meritojnë.

Peshkopi i Leicester përdori fjalimin e tij të parë të Lordëve për të thënë se ai ka frikë se "ofrohet pak mirëseardhje" për refugjatët, të cilët kanë pësuar trauma, terror, abuzim dhe vështirësi.

Në 12 muaj, deri në qershor 2022, mbi 7000 shqiptarë bënë kërkesa për azil pasi kaluan Kanalin me varka të vogla.

EMISIONET