Bota solidarizohet me protestat në Kinë, nga Parisi në Toronto fotot bëjnë xhiron në rrjet

Bota solidarizohet me protestat në Kinë, nga Parisi në Toronto

Jo vetëm në Londër, por protesta duket se janë zhvilluar në Paris, Amsterdam, Dublin, Toronto dhe disa qytete në SHBA në formë sensibilizimi ndaj protestuesëve në Kinë.

Nga fotot e postuara në internet, një grup protestuesish duken duke qëndruar jashtë Qendrës Pompidou në Paris.

Disa mbanin një kopje të tabelës së rrugës së Rrugës së Mesme Wulumuqi. Rruga në Shangai ka marrë emrin e qytetit Urumqi, në rajonin Xinjiang të Kinës perëndimore, ku një zjarr në një bllok banesash vrau 10 persona javën e kaluar. Urumqi ka qenë nën kufizimet e Covid që nga gushti.

Në Amsterdam shumë mbajtën copa letre të bardha, një njohje e censurës në Kinë.

Në Dublin, fotot e postuara në internet treguan një grup protestuesish duke ndezur qirinj dhe duke vendosur lule në një monument në qytet. Skena të ngjashme u fotografuan gjithashtu në San Francisko dhe Toronto, si dhe në Universitetin e Sheffield në Britani, shkruan BBC.

 Bota solidarizohet me protestat në Kinë, nga Parisi në Toronto  Bota solidarizohet me protestat në Kinë, nga Parisi në TorontoBota solidarizohet me protestat në Kinë, nga Parisi në Toronto Bota solidarizohet me protestat në Kinë, nga Parisi në Toronto Bota solidarizohet me protestat në Kinë, nga Parisi në Toronto

EMISIONET