Anëtari i familjes mbretërore britanike që ka punuar më shumë gjatë vitit 2023

Anëtari i familjes mbretërore britanike që ka punuar më

Princesha Anne është mbretërorja më punëtore këtë vit në pallatin britanik, duke kryer 457 detyra në angazhime të ndryshme, ndërsa i dha mbështetje të fuqishme të vëllait në rolin e tij si monark.

Mbreti u rendit në vendin e dytë, pasi kishte marrë pjesë në 425 angazhime mbretërore, ndërsa vëllai i tij Duka i Edinburgut ishte i treti, me 297 detyra. Mbretëresha ishte e katërta me 233 angazhime mbretërore dhe Dukesha e Edinburgut e pesta me 219.

Një analizë nga The Telegraph i ngjarjeve publike dhe takimeve zyrtare bazuar në shënimet e publikuara në Qarkoren e Gjykatës tregoi se Princesha Royal vazhdoi të ishte anëtarja më e zellshme e familjes.

Princesha Anne dhe Mbreti ishin ndër anëtarët e familjes mbretërore që rritën ngarkesën e tyre të punës gjatë vitit të kaluar, pasi morën përsipër shumë nga detyrat dhe angazhimet e kryera më parë nga mbretëresha e ndjerë Elizabeth. Një analizë e veçantë vitin e kaluar nga kompania Reboot SEO tregoi se Princesha Anne kreu 214 angazhime mbretërore, ndërsa Mbreti mori pjesë në 181.

Richard Fitzwilliams, një komentator mbretëror dhe ish-redaktor i The International Who’s Who tha: “Anne është një nga reklamat më të mira për familjen mbretërore sepse është punëtore, është e përkushtuar dhe është e njohur sepse njerëzit shikojnë mënyrën se si ajo i trajton gjërat dhe atyre u pëlqen. Publiku e sheh Anne-n si një person me këmbë në tokë, mendoj se institucioni ka shumë nevojë për të.”

Princesha Anne shpesh planifikon angazhime të shumta në një ditë, duke udhëtuar shpesh brenda Britanisë së Madhe dhe jashtë saj. Vetëm këtë vit ajo ka vizituar Australinë dhe Zelandën e Re, Indinë, Kanadanë dhe Qipron.

Princesha Anne kishte një rol kryesor si Shkopi i Artë në kurorëzimin e vëllait të saj Karli III në maj, duke vepruar në mënyrë efektive si truproja e Mbretit. Ajo u fotografua duke udhëhequr një procesion të personelit të forcave të armatosura pas karrocës me kuaj të Mbretit dhe Mbretëreshës ndërsa ata u larguan nga Westminster Abbey dhe u kthyen në Pallatin Buckingham pas ceremonisë historike.

Ndërkaq, sa i përket ngarkesës së punës së Mbretit gjatë 12 muajve të fundit, përfshinte një vizitë shtetërore në Francë në shtator, si dhe kurorëzimin e tij më 6 maj. Disa nga ditët e tij më të ngarkuara kanë përfshirë takime të njëpasnjëshme në Buckingham Palace me ambasadorë dhe personalitete të tjera dhe politikanë, ndërsa Mbreti ka ndërmarrë gjithashtu angazhime të shumta në shkallë më të vogël në komunitet, duke vizituar projekte dhe biznese lokale.

Tipike për këtë ishte vizita e tij në shoqatën bamirëse Broke Not Broken në Kinross në shtator, përpara se të vizitonte një ekspozitë arti dhe një qendër ditore. Mbretëresha Kamila, doli e katërta me 233 detyra, e ndjekur nga Dukesha e Edinburgh, me 219 detyra.

EMISIONET