Alexa e Google së shpejti do të lexojë histori edhe me zërin e të afërme të vdekur

Alexa e Google së shpejti do të lexojë histori edhe me zërin

Së shpejti mund të vendosni që një i dashur i vdekur t'ju tregojë histori, të luajë muzikë ose thjesht të ndezë dritat - të gjitha nga pajisja juaj Alexa.

Amazon thotë se dëshiron t'i "bëjë kujtimet të qëndrueshme" dhe po zhvillon një sistem që lejon asistentin e tij të imitojë çdo zë pasi dëgjon më pak se një minutë audio.

Pra, Alexa juaj së shpejti mund të jetë në gjendje të imitojë mamanë tuaj të vdekur, mikun tuaj të humbur prej kohësh ose dikë tjetër.

Qëllimi është që të "bëhen kujtimet të qëndrueshme" pasi shumë kanë humbur dikë që e duan gjatë pandemisë, tha Rohit Prasad, një nënkryetar i lartë i Amazon.

Lajmi pason diskutimin e një chatbot të Google, për të cilin një inxhinier pretendoi se ishte i ndjeshëm dhe mund të shprehte mendime dhe ndjenja.

Në një konferencë në Las Vegas të mërkurën, një segment video portretizoi një fëmijë i cili pyeti: "Alexa, a mundet gjyshja të mbarojë së lexuari mua Magjistari i Ozit?"

Një moment më vonë, Alexa pohoi urdhrin dhe ndryshoi zërin e saj. Ajo foli qetës, më pak robotik, gjoja duke tingëlluar si gjyshja e individit në jetën reale.

Microsoft Corp kohët e fundit ka kufizuar se cilat biznese mund të përdorin softuerin e tij për të imituar zërat njerëzorë.

EMISIONET