Aktori i Hollywood shkon në gjyq, akuzohet për ngacmim seksual të një 14 vjeçari 36 vjet më parë

Aktori i Hollywood shkon në gjyq, akuzohet për ngacmim seksual të

Aktori fitues i çmimit Oscar Kevin Spacey do të dalë në gjyq sot mbi një akuzë se ai ka sulmuar seksualisht një djalë 36 vjet më parë.

Spacey është paditur në Nju Jork nga Anthony Rapp, i cili thotë se aktori e preku në mënyrë të papërshtatshme në një festë në vitin 1986, kur ai ishte 14 vjeç.

Spacey, 63 vjeç, po përballet veçmas me pesë akuza për sulm seksual në Mbretërinë e Bashkuar.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Aktori i “House of Cards” i ka mohuar akuzat ndaj tij.

Rapp, tani 51 vjeç dhe gjithashtu një aktor, dhe Spacey pritet të përballen me njëri-tjetrin në gjykatën federale të Manhattanit.

Rapp thotë se Spacey ishte rreth 26 ose 27 vjeç kur e takoi atë në një festë në apartamentin e tij në Manhattan.

Në një artikull të Buzzfeed nga tetori 2017, Rapp tha se Spacey e kishte marrë atë, e kishte vendosur në një shtrat dhe ishte shtrirë pjesërisht sipër tij.

“Isha i vetëdijshëm se ai po përpiqej të abuzonte me mua seksualisht”, tha ai.

Padia e tij thotë se takimi i supozuar ka zgjatur jo më shumë se dy minuta dhe “nuk ka pasur puthje, zhveshje, dhe asnjë deklaratë apo nënkuptim të seksualizuar”.

Megjithatë ai  thuhet se po kërkon 40 milion dollarë si dëmshpërblim

EMISIONET