Administrata e Biden i kërkon Kongresit të miratojë 45,000 predha për tanket izraelite

Administrata e Biden i kërkon Kongresit të miratojë 45,000 predha

Administrata Biden i ka kërkuar Kongresit të miratojë shitjen e 45,000 predhave për tanket izraelite Merkava që do të përdoren në ofensivën e tij në Gaza, raporton Reuters, duke cituar një zyrtar amerikan dhe ish-zyrtar amerikan.

Shitja e mundshme vlen më shumë se 500 milion dollarë (399 milion £) dhe është nën shqyrtim jozyrtar nga komisionet e marrëdhënieve të jashtme të Senatit dhe Dhomës së Përfaqësuesve, tha ai.

Departamenti Amerikan i Shtetit po i shtyn komitetet e Kongresit që të miratojnë shpejt transaksionin, tha për Reuters një ish-zëdhënës i departamentit të shtetit, Josh Paul. Ai tha:

Kjo shkoi në komitete në fillim të kësaj jave dhe ata supozohet të kenë 20 ditë për të shqyrtuar rastet e Izraelit. Shteti (Departamenti) po i shtyn ata të pastrohen tani.

EMISIONET