Sondazhi/ 82% e ukrainasve kundër çdo lëshimi territorial në marrëveshjen e paqes me Rusinë

Sondazhi/ 82% e ukrainasve kundër çdo lëshimi territorial

Një sondazh i ri ka zbuluar se 82% e ukrainasve besojnë se vendi i tyre nuk duhet të përfshijë asnjë nga territoret e tij si pjesë e një marrëveshjeje paqeje me Rusinë.

Studiuesit në Institutin Ndërkombëtar të Sociologjisë në Kiev folën me 2,000 qytetarë të rritur të Ukrainës midis 13 dhe 18 majit.

Ata zbuluan se 82% e të anketuarve thanë se nuk mbështesin koncesionet territoriale.

Vetëm 10% besonin se disa territore mund të braktiseshin për të arritur paqen dhe për të ruajtur pavarësinë, thanë studiuesit.

Sipas sondazhit, 77% e ukrainasve që jetojnë në territorin e pushtuar nga Rusia kundërshtuan çdo lëshim toke.

Në lindje të vendit ku aktualisht po zhvillohen luftimet më intensive me forcat ruse, vetëm 19% e të anketuarve thanë se ishin të gatshëm të bënin lëshime territoriale; 68% thanë se ishin kundër.

Në jug të Ukrainës, 83% e të anketuarve thanë se ishin kundër çdo lëshimi territorial dhe 9% e konsideruan të pranueshme që Ukraina të lëshonte territore për të arritur paqen./The guardian/

EMISIONET