Ekipi i Joe Biden thuhet se po rrit planet e saj për një kalim në presidencë ndërsa ai i afrohet fitores.

Zyrtarët e parë të lartë në Shtëpi të Bardhë të re të udhëhequr nga Demokratët mund të emërohen javën e ardhshme, raporton New York Times, pëcjell Bota sot.

Debatet janë zhvilluar në Uashington dhe Wilmington, Delaware (ku bazohet Biden) se kush do të plotësojë pozitat e larta.

Biden mund të mbledhë kabinetin më të ndryshëm në historinë e SHBA, raporton gazeta.

“Burra, gra, homoseksualë, të djathtë, në qendër, përtej bordit, të zinj, të bardhë, aziatikë,” tha Biden kur foli për kabinetin e tij të ardhshëm në fillim të këtij viti.

“Me të vërtetë ka rëndësi që ju të dukeni si vendi, sepse të gjithë sjellin një këndvështrim pak më të ndryshëm.”

Kandidati demokrat është duke parë stafin e tij të Shtëpisë së Bardhë së pari, me postet e kabinetit që nuk pritet të njoftohen deri rreth Falënderimeve, sipas më shumë se 12 burimeve që folën për Times.