Në “Tempora” nga Sonila Meço në RTV Ora, politologu Abdi Baletatha se një nga arsyet pse është dashur që të gjunjëzohet Turqiam është sepse ka shlyer borxhet.

Sipas tij, Turqia është një vend mik i Shqipërisë dhe aleati më i rëndësishëm ne rajon.

Baleta: Një nga arsyet që kanë dashur ta gjunjëzojnë Turqinë është sepse shleu borxhet. Fuqitë e mëdha financiare, korporatat e mëdha nuk të kanë qejf që të mos kesh borxhe. Për ne shqiptarët Shqipëria nuk ëhstë thjeshtë partner.

Mua me kanë pyetur se cilët janë miqtë e Shqipërisë. Kam bërë 3 radhë dhe në rrethin e parë ishte Ballkani me Turqinë, i dyti, BE me Gjermani ne dhe i treti SHBA. Në rajon aleati yni më i rëndësishëm është Turqia. Turqia ka simpati për vendin tonë.

Turqia ëhstë objektivisht miku ynë. Nuk do të na bëjë keq asnjëherë.