Në “Tempora” nga Sonila Meço në RTV Ora, politologu Abdi Baletatha se në vitin 2016, masat popullore iu përgjigjën Erdoganit, në atë që ai e quante si grusht shteti.

Baleta: Masa popullore nuk ka reaguar ndonjëherë kaq fuqishëm. Erdogani nuk ju drejtuar militantëve, por popullit të tij dhe ai ju përgjigj.

Masa popullore kishin arritur një pjekuri të re demokratike. Është hera e parë që një organizëm arsimor, kulturor e fetar ka depërtuar përmes ushtrisë që të bëjë një grusht shteti. Kjo ishte e reja e situatës së tanishme.

Mos harrojmë në vitin 2015 ka pasur një avion rus që u rrëzua dhe u vras ambasadori i Rusisë. Ne këtu patëm frikë se mos kishte një konfrontim mes këtyre dy vendeve.