Prefekti Qarkut Durrës, Roland Nasto tha për  Ora Neës se kontrollet dhe monitorimet vazhdojnë.

Sipas tij në total janë kontrolluar dhe monitoruar 65 subjekte me aktivitet ushqimor, 74 furra buke, 17 supermarkete, 8 dyqane mishi, 14 bulmetore, 2 sallameri, 13 fasone,  12 qendra shëndetësore,  29 farmaci dhe disa zyra të tjera.

Nasto deklaron se është monitoruar dhe pika e Kalimit Kufitar në Portin e Durrësit për tragetet dhe anijet tregtare.

“Të gjithë kanë zbatuar masat e duhura që nga maskat dorezat, dezinfektimi, mbajtja e distancës etj. Janë vene dy masa administrative  për dy subjekte që nuk kanë zbatuar masat”, tha Nasto.

Gjobat kane qene me nga 500000 leke si dhe mbyllje aktiviteti për një periudhe të pa përcaktuar.

/Ora News.tv/