Uragani Florence është ulur në një stuhi të kategorisë së dy ndërsa afrohet me SHBA-në, por zyrtarët ende paralajmërojnë për një "katastrofë në pragun e derës".

Erërat e Florences mund të kenë rënë në 175 km / h, por natyra e tij e ngadaltë mund të thotë se vazhdon me ditë, duke sjellë përmbytje katastrofike.

Rreth 10 milionë njerëz tani janë të rrezikuar në një farë mënyre nga stuhia.

Florence tani mund të shkojë më tej në jug, dhe Georgia është shteti i fundit që deklaron një emergjencë.

Ajo bashkohet me veriun dhe Karolinën e Jugut, Virxhinia, Maryland dhe Uashington DC.

Tani pritet të bëjë një ulje pak më larg në jug, në kufirin e Carolinas të enjten.

Megjithëse erërat maksimale të qëndrueshme kanë rënë, ato nuk priten të dobësohen më tej dhe shpejtësia përpara e stuhive është gjithashtu duke rënë, që do të thotë se mund të vazhdojë pranë bregdetit deri të shtunën.

Kjo do të thotë se reshjet mund të zgjasin për periudha të konsiderueshme dhe të shkaktojnë përmbytje katastrofike, duke përfshirë në zonat e brendshme si Alabama, Tennessee, Kentaki dhe Virxhinia Perëndimore.

Guvernatori i Karolinës së Veriut Roy Cooper tha: "Koha për t'u përgatitur është pothuajse e përfunduar, katastrofa është në pragun e derës dhe po vjen."

Deri në 1.7 milionë njerëz janë urdhëruar të evakuojnë nëpër Karolinën e Jugut, Karolinën e Veriut dhe Virxhinia.

Rreth 5.25 milionë njerëz janë nën paralajmërim ose vëzhgim të stuhive, ndërsa 4.9 milionë njerëz janë nën paralajmërim ose vrojtim të stuhive, njoftoi Associated Press.

/Ora News.tv/