Donald Trump planifikon të marrë 3.8 miliardë dollarë nga Garda Kombëtare dhe buxheti i ndërtimit të anijeve dhe aeroplanëve të Pentagonit për të financuar ndërtimin e murit në kufi me Meksikën.

Administrata Trump po transferon 3.8 miliardë dollarë në fondet ushtarake të miratuara kohët e fundit për të financuar ndërtimin e murit kufitar të shumëpritur të SHBA-Meksikës, duke acaruar demokratët.

Masa e së enjtes nga Pentagoni parashikon transferimin e parave nga njësitë e Gardës Kombëtare, prokurimin e avionëve dhe ndërtimin e anijeve në llogaritë antidrogë që mund të financojnë ndërtimin e murit të ri, shkruan Daily Mail.

Manovra, e njoftuar në dokumentet 'riprogramuese' të dhëna për ligjvënësit, erdhi për kritika të ashpra nga Rep.Mack Thornberry nga Teksasi, republikania më e lartë e Komitetit të Shërbimeve të Armatosura të Dhomës.

"Kongresi ka autoritetin kushtetues për të përcaktuar se si harxhohen dollarët e mbrojtjes," tha Thornberry në një deklaratë. "Ri-programimi sot është në kundërshtim me autoritetin kushtetues të Kongresit."

Aksioni i Trump vjen më pak se dy muaj pasi ai nënshkroi një paketë të madhe përvetësimesh në ligj. Ai tjetërsoi ligjvënësit nga të dy palët vitin e kaluar kur devijoi fondet e destinuara për projekte popullore në baza ushtarake.

/Ora News.tv/