Bordi i prodhuesit të makinave elektrike Tesla raporton se kompania do të mbetet publike.

Deklarata vjen dy javë pasi shefi ekzekutiv Elon Musk tha se po shqyrtonte një marrëveshje për ta bërë kompaninë private.

Plani u anulua pas një takimi të bordit të enjten, tha kompania.

Pasi Musk njoftoi planin e tij, çmimi i aksioneve të Tesla ka rënë me 20%.

Shefi ekzekutiv i Tesla tha se kishte folur me borin dhe kishin rënë dakort që të mbetej publike.

Në një deklaratë të botuar në blogun e Tesla, Musk deklaroi më parë se ishte folur me aksionarët dhe bankat e mëdha për të shqyrtuar privatizimin e kompanisë.

Por ai nuk e kishte pritur që kjo të merrte kaq shumë vëmendje dhe aksionarët iu lutën: Ju lutem mos e bëni këtë!

Më parë këtë muaj, Elon Musk tronditi investitorët duke njoftuar në Tëitter se kishte financime të sigurta për të marrë privatësinë e Tesla në një vlerë prej 72 miliardë dollarësh.

/Ora News.tv/