Gati gjysma e mjekëve në Mbretërinë e Bashkuar që punojnë gjatë pandemisë së koronavirusit kanë frikë për shëndetin e tyre, sipas një studimi të ri nga Kolegji Mbretëror i Mjekëve.

Sondazhi zbuloi se 48% e 1,582 të anketuarve raportuan se ndjeheshin të shqetësuar ose shumë të shqetësuar për shëndetin e tyre.

Kjo shifër u rrit në 76% në mesin e mjekëve nga komunitetet etnike me ngjyrë dhe aziatikë.

Çështja e furnizimit me pajisje mbrojtëse personale (PPE) në Mbrëtërinë ka qenë nxitja e këtij studimi.

/Ora News.tv/