Gati gjashtë vite pas daljes në treg të PlayStation 4, gjiganti i teknologjisë së lojërave elektronike, Sony konfirmoi sot projektin e radhës që do të nisë në vitin 2020 për sezonin e festave.

Në një postim në faqen zyrtare, kompania e njoftuar "PlayStation" do të dalë me produktin e saj më të ri. Bëhet fjalë për PlayStation 5 që do të vijë te përdoruesit i ridizajnuar. Përdoruesit e lojës më popullore në botë do të kenë mundësinë që të kontrollojnë gjithçka brenda një loje.

"Me haptikën, ju me të vërtetë ndjeni një gamë më të gjerë reagimesh, kështu që përplasja në një mur në një makinë garash ndjehet shumë më ndryshe sesa të bëni një zgjidhje në fushën e futbollit. Mund të merrni edhe një kuptim për një larmi tekstesh kur kaloni nëpër fushat e barit ose zhytja nëpër baltë. Një nga qëllimet tona me gjeneratën tjetër është që përdoruesi ta ndjejë atë që po bën," shkruan presidenti i Sony Interactive Enterainment Jim Ryan.

Kompania nuk pranoi të ndajë detaje të mëtejshme, duke përfshirë sa do të kushtojë PlayStation 5. Gjithsesi, PlayStation 5 pritet të jetë më e shpejtë gjatë ngarkesës, grafikë më të mirë dhe audio të përmirësuar.

/Ora News.tv/