A keni ëndërruar ndonjëherë të keni një shtëpi në një fshat të bukur italian? Më në fund ka ardhur lajmi që prisni.

Tani mund të blesh një për pak më shumë se një dollar.

Ollolai, një destinacion në rajonin malor Barbagia në ishullin mesdhetar të Sardenjës, po shet qindra shtëpi të braktisura për vetëm 1 €  ($ 1.2).

Nuk është qyteti i parë italian që bën promovime të tilla e në jo pak raste kanë rezultuar mashtrime, por me sa duket siç shkruan CNN, ky është qyteti i parë i që i përmbahet premtimit.

Vendi ka buri të veçantë dhe histori të tillë gjithashtu për të tërhequr njerëzit.

Në këtë zonë janë 200 banesa të ndërtuara në gur për

200 banesa të ndërtuara në gur të gdhendur janë në gjendje të keqe dhe blerësit duhet të angazhohen për një rinovim brenda tre vjetësh - të cilat ndoshta do të kushtojnë rreth 25,000 dollarë.

Synimi është rinovimi i zonës në mënyrë që qyteti të mos shndërrohet në fantazmë.

Në gjysmën e shekullit të kaluar, popullsia e Ollolai është zvogëluar nga 2,250 në 1,300, me vetëm një pjesë të vogël të foshnjave të lindur çdo vit.

"Ne mburremi me origjinë prehistorike", thotë Efisio Arbau, kryebashkiaku i Ollolai. "Synimi im është të shpëtojë traditat tona unike nga rënia në harresë.

"Krenaria në të kaluarën tonë është forca jonë. Ne kemi qenë gjithmonë njerëz të ashpër dhe nuk do të lejojmë që qyteti ynë të vdesë".

Për të parë fotot kliko mbi FOTO-GALERI /Ora News.tv/