Sot Facebook bën plotë 16 vjeç. Një ndër rrjetet e para sociale që arriti të lidhë miliona njerëz anë e mbanë botës, mbetet ende një ndër më të përdorurat.

Është vetë krijuesi i këtij rrjeti, Mark Zuckenberg që e bën të ditur nëpërmjet një postimi në Facebook.

Ai e shikon këtë rrjet si një mënyrë për të lidhur njerëzit bashkë dhe për tu dhënë zë atyre.

Facebook ja jep botën në duar përdoruesve të tij.

Postimi i plotë

"Sot është ditëlindja e 16-të e Facebook! Kur fillova të ndërtoj faqen e internetit nuk e imagjinoja kurrë se do të rritej për të lidhur miliarda njerëz. Mendova se diçka e tillë duhej ndërtuar për botën, por mendova se dikush tjetër do ta bënte. Por ne besuam më thellë në fuqinë e lidhjes së njerëzve, kështu që vazhduam të shtyjmë përpara kur të tjerët dyshonin.
Kam mësuar shumë që nga viti 2004. Vitet e fundit në veçanti kanë qenë shumë të përulur. Një nga mësimet më të rëndësishme që kam mësuar është të ngrihesh gjithmonë për parimet e tua, edhe kur ato janë jopopullore ose jashtë modës.
Besojmë se përparimi ndodh kur u jepni njerëzve një zë dhe i bashkon njerëzit. Për këtë qëndrojmë ne. Ne e dimë se do të ketë gjithashtu probleme kur ju jepni më shumë njerëzve një zë dhe mënyra të reja për t 'u lidhur, dhe ne do të vazhdojmë të punojmë për t' i adresuar atyre. Por ne besojmë në fuqizimin e njerëzve, sepse në fund të ditës, besojmë tek njerëzit.
Këto ide themelore na kanë udhëzuar për 16 vitet e fundit dhe ato do të vazhdojnë të na udhëheqin për një kohë të gjatë që do të vijë.
Faleminderit që jeni pjesë e këtij komuniteti".
 /Ora News.tv/