Konkurrentja për këshilltare ligjore denoncon parregullësitë në zgjedhjen e organeve të drejtësisë

Konkurrentja për këshilltare ligjore denoncon parregullësitë

Vjen denoncimi i parë publikë lidhur me zgjedhjen e organeve të reja të reformës në drejtësi. Enida Bozheku, një juriste që ka konkuruar për këshilltare ligjore dhe nuk ka fituar, deklaron se ka patur parregullsi gjatë këtij konkurimi.

E ftuar në emisionin “Debati në Channel One” të gazetarit Roland Qafoku, juristja Bozheku e diplomuar në universitetin “La Sapienza” të Romë tha se nga 200 konkurentë fituan 7 por pakënaqësitë mes konkurrentëve ishin të mëdha. “Ka patur mospërputhje të disa fituesëve të kohës që ata kanë ndjekur shkollën me kohën e punës” tha Bozheku duke shtuar se kjo duhet të skualifikonte atë që në paraqitjen e dokumentacionit. 

Më datën 27 dhjetor doli njoftimi sipas të cilit u bën publikë fiteusit. Ja njoftimi:

Mbledhja e Gjyqtarëve të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, me vendimin nr.14 datë 27.12.2017, ora 14:14, vendosi të emërojë në pozicionin e këshilltarëve ligjorë kandidatët si më poshtë:

1.       Betula Toto

2.       Denis Roka

3.       Eglantina Bakiu

4.       Jonida Hoxha

5.       Odise Xhelita

6.       Olivia Hoxha

7.       Olsa Nikolla


EMISIONET