Redon Makashi: Festivalet? Një koshere, nuk marr më pjesë

Redon Makashi: Festivalet? Një koshere, nuk marr më pjesë

Redon Makashi është një nga këngëtarët më të dashur për publikun shqiptar. Ndër vite ai ka sjellë këngë shumë të pëlqyera. Së fundmi ai ka marrë pjesë në festivalin e RTSH-së ku u vlerësua nga juria me çmimin e dytë.

I ftuar në emisionin ‘Ditë e Re’ këngëtari ka sqaruar të vërtetat mbi atë që ndodhi në festivalin e RTSH-së.

Duke I konsideruar festivalet një koshere, ai u shpreh se është më shumë u zhgënjyer me veten dhe se e ka mbyllur kapitullin me konkurrencën, duke ua lënë atë artistëve të rinj.

“‘Jo i zhgënjyer, unë isha betuar që nuk do të do dal më në festival kaq. U zhgënjeva me veten time. Isha në një luftë me veten time, të futem apo të mos futem. Dhe çmimin e prisja, ishin vetëm 2 pikë diferencë. Kam dëshirë që ti lë rrugë të rinjve nëpër festival. E kam mbyll kapitullin me konkurrencën. Do të isha i kënaqur nëse do të isha i ftuar, të kisha një koncert timin, një album. Kapitullin me festivalin e kam mbyllur. Nuk kam çfarë të bëj më në festival sepse është një koshere. Pas sherri, zihesh me njerëzit dhe unë kam shumë miq e njerëz aty. Ndodhin keqkuptime dhe nuk dua të prish miqësi me shumë njerëz aty, për 2 elemente të caktuara që e bën këtë rrëmujë.”

Redoni tregoi pakënaqësinë e tij në festival, ku tha se ndarja e çmimeve fillon nga vendi i tretë ndërsa në Festivalin e RTSH-së filloi nga vendi i parë.

“Gjithmonë kur ka një event fillon nga vendi i tretë paraqitja e çmimeve. Kurse aty filloi nga vendi i parë dhe me vrap. Ishin 2 pikë diferencë.

Makashi u përball dhe me një tjetër incident gjatë natës së parë të festivalit. Sapo ai nisi të këndojë muzika u ndalu papritur. Ai tha se kjo që ndodhi ishte vetëm një lapsus.

 “Orkestra është për tu përgëzuar. Ndodhi një lapsus tek kënga ime dhe njerëzit menduan se ishte diçka e bërë kastile.”

EMISIONET