Pedagogu Rezart Prifti i ftuar në emisionin “Ekopolitikë” në RTV Ora u shpreh se nuk mund ta quante sot Presidencën institucion dhe kjo për 4 arsye.

Rezart Prifti: A jemi ne në krizë të përhershme? Unë nuk e shoh si krizë të përhershme, e shoh si ndryshimet kulturore marrin kohë. Unë nuk e shoh këtë si sfumim të të gjithë gjësë, por e shoh se këtij sistemi më në fund po i vjen koha dhe edhe pjesa e kalbëzimit të plagës, po del gjithçka. Në këtë moment që është Shqipëria, po e shoh që është pika për të dalë ai qelbi që ka qenë 30 vjet dhe po kurohet plaga. Nuk e shoh këtë si krizë politike, por si krizë të 3 apo 4 njerzëve që u ka ardhur pak a shumë fundi në momentin që ne flasim. Nuk po flitet më për politika.

Rezart Kadia: Ju po hidhni tezën që nuk ka krizë institucionesh, por ka krizë individësh?

Rezart Prifti: Këto institucione sot nuk i kemi, janë këta individë që i përfaqsojnë. Nëse unë do ta quaj sot presidencën institucion do të ishte turp profesional për mua edhe intelektual dhe më rroftë mua që kam gradën doktorr shkencash sepse vetëm ai nuk është institucion. Nuk është institucion për:

1- përqendrimet

2-për atë që përfaqëson

3-për hapat që ka ndërmarrë

4-për tapat që ka shpërndarë, sepse medalje ka shpërndarë ehe ai nuk është se ka marrë ndonjë iniciativë.


/Ora News.tv/