Shumë njerëz kanë zgjedhur që të shtojnë leximin e librave gjatë ditëve të izolimit në shtëpi. Edhe pse libraritë u rihapën këto dy ditë shitjet më të shumta vijojnë online, ndërsa më të pëlqyera mbeten ata libra, pjesë e paketës familjare, siç sqarojnë librashitësit.

Karantina duket se i ka afruar me shume qytetarët me librin.

Megjithëse të izoluar fizikisht mendja e tyre kalon kufijte ndihmuar nga leximi.

Libraritë dhe pikat e shitjeve të librave kanë qenë të mbyllura gjatë dy javëve të para, por prej kësaj të hëne qeveria vendosi hapjen e këtyre aktiviteteve.

Megjithëse me grila mbyllur, këto biznese kanq funksionuar online.

Në ditët e para kur ky aktivitet ka rinisur punën, numri i qytetarëve është i ulët, kjo për shkak të frikës së përhapjes se koronavirusit, dhe lehtësisë që të ofron blerja online.

Krahasuar me periudhën para përhapjes së Covid 19 në shqipëri, lista e blerjeve nga nje person përfshin shume gjini të librit, një blerje që shitësit e quajnë paketë familjare.

Kjo konfirmohet edhe nga vetë qytetarët, të cilët e shohin librin si një mënyrë e mirë për të kaluar këto ditë karantinë.

Ndërkohë që libraritë kanë qenë të mbyllura, në ditët me diell në Tiranë nuk kanë munguar as ata pak shitës ambulantë të librave.

/Ora News.tv/