Verizon Communications Inc (VZ.N) është tërhequr nga konferenca e sigurisë në internet RSA për shkak të shqetësimeve të lidhura me koronavirusin, tha organizatori këtë të premte.

RSA gjithashtu tha që AT & T Cybersecurance nuk do të marrë pjesë në konferencë, duke marrë numrin e përgjithshëm të kompanive që janë tërhequr duke e caur atë në katërmbëdhjetë. Këto përfshijnë gjashtë nga Kina, shtatë nga Shtetet e Bashkuara dhe një nga Kanada.

Javën e kaluar, Machines Corp Business International (IBM.N) gjithashtu u tërhoq nga konferenca për shqetësimet nga koronavirusi.

Koronavirusi, i cili ka origjinën në qytetin kinez Ëuhan, ka vrarë më shumë se 2.200 njerëz deri tani në kontinentin kinez.

Konferenca e RSA është planifikuar të zhvillohet në San Francisko midis 24-28 shkurt, ndërsa GDC do të zhvillohet midis 16-20 Mars.

/Ora News.tv/