Teatri , Andon Zako Çajupi dha për herë të parë një shfaqje për të dënuarit e Drenovës, gratë e burgosura të Tiranës dhe familjarët e tyre. Në skenë është vënë komedia "Kopraci" i dramaturgut francez Molier me rol kryesor të 93 vjeçarit, Koço Qendro. Zamira Kita thotë se aktorët do të jenë gjithmonë të gatshëm për të dhënë shfaqje të tilla.

Zamira Kita: “Për në ishte shumë kënaqësi që të shërbenim të ndihmonin sadopak me argëtimin e tyre pse jo dhe si formë edukimi kulturor”.

Myfarete Laze e emocionuar tregon se këta persona të dënuar nuk janë rastësisht këtu, ata janë përzgjedhur për të parë këtë shfaqje pasi në jetën e tyre nuk kanë gëzuar emocione të tilla dhe sidomos në shfaqje teatrale.

Myfarete Laze: “Jo vetëm që është një ditë ndryshe por është një ditë e lirë.Një ditë krejt me shpirt , ata kanë me çfarë  të  luftojnë”.

Ndërsa, drejtori i burgut të Drenovës tha se të dënuarit kanë nevojë për veprimtari të tilla.

Genci Fejzollari(drejtori i burgut,Drenovë): “Unë do doja tu thoja që ishte një dëshirë siç e tha dhe Mefareti , e aktorëve dhe stafit tonë e të dënuarve të cilët kanë shumë nevojë për aktivitete dhe shfaqje dhe veprimtari të tjera brenda në  institucion”.

Kjo nismë duket se krijoi një atmosferë ndryshe për të dënuarit, të cilët patën emocion edhe nga prezenca e familjareve të tyre.

/Ora News.tv/