Mbrëmjen e sotme në emisionin “Ju Flet Moska” në RTV Ora, gazetari dhe modratori Kastriot Myftaraj trajtoi temën “Ja se sipas cilit stadium është kopjuar ‘Arena Kombëtare’, (pa kullën)”.

Sipas Myfatarjt, “Arena Kombëtare” është kopje e stadiumit të Trnavës në Sllovaki.

Kastriot Myftaraj: Janë të lidhura 3 tribunat dhe tribuna vip është vetëm kat i parë, sikurse tek Stadiumi i Trnavës në Sllovaki. I vetmi ndyrshim është stilizimi i tribunës vip tek "Arena Kombëtare", që është bërë si pjesa e sipërme e stadiumit, ndërsa tek stadiumi i Trnavës është me pjesë metalike. Problemi është se kur një shtet ndërton një stadium kombëtar kërkon një gjetje unike. Ne kemi shkuar dhe kemi kopjuar punën e një arkitekti sllovak. Se si ka ndodhur kjo duhet të përgjigjet studioja arkitekturore që ka bërë projektin.

Përveç kësaj është dëmtuar stadiumi për shkak të kapacitetit, sepse tribuna vip ka vetëm një kat. Stadiumi i Trnavës ka një kapacitet prej rreth 19 mijë ulëse dhe “Arena Kombëtare” 22.500 mijë vende. Është për të ardhur keq që një investim i tillë rreth 70 milion euro dhe toka që është pasuri publike, të ketë një problematikë të tillë, deri tek plagjiatura.

Kjo mund të ishte shmangur, por mund të shmanget edhe tani. Mund të bëhet çmontimi i tribunës vip, nëse nuk dëmton atë kullën.

Shihni videon e plotë të emisionit për më shumë detaje. 

/Ora News.tv/