Drama në Itali: 889 të vdekur në 24 orë, 10 023 viktima të koronavirusit, 92 472 të infektuar në total

Drama në Itali: 889 të vdekur në 24 orë, 10 023 viktima

Italia vazhdon betejën e saj me pandeminë e kronavirusit.

Dita e sotme 28 mars 2020 ka regjistruar 889 më shumë se një ditë më parë.

Numri i përgjithshëm i viktimave ka arritur në 10 023. 

92 472 janë të infektuar e gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 5974 më shumë.

3856 në terapi intensive, 26 676 në struktura spitalore e 39 533 në izolim shtëpiak.

12 384 numri i pacientëve të shëruar e janë  1434 pacientë të shëruar gjatë 24 orëve të fundit.

Në rajonin e Lombrdisë numri i personave të infektuar  39 415 është e janë  5944 viktima,

Në rajoni e  Lazio në qendër të Italisë janë regjistruar 124 viktima e numri i personave të infektuar deri më sot është 2505.

Mes viktimave është dhe një shtetas shqiptar, Adrian Kazazi 61 vjeç, baba i 2 fëmijëve, i martuar e që prej shumë vitesh jetonte në Romë.

Në Itali janë kryer gjithsej  429 526 tampone.

EMISIONET