Gazetari Arbër Hitaj i ftuar në emisionin “Ekopolitikë” në RTV Ora tha se diplomacia ekonomike e Shqipërisë gjatë 6 vjeçarit të qeverisjes së socialistëve ka qenë një dështim.

Arbër Hitaj: Diplomacia ekonomike në thelb të saj ka aspekte qëlidhen me thithjen e investimeve të huaja. Diplomacia nuk do ketë më atë rolin tradicional, por do ishte edhe thithja e investimeve të huaja dhe biznesve të mëdha të huaja. Sepse fokusi i vendeve të vogla si Shqipëria janë bizneset e mëdha sepse ato ndikojnë direkt në ekonomi, rrisin buxhtin, ulin borxhin. Diplomacia Ekonomike e Shqipërisë në këto 6 vite të qeverisjes Rama ka qenë një dështim.

/Ora News.tv/