Deputeti socialit Damian Gjiknuri ka reaguar pas përgjimeve të "Bild". Ai shfaqej në një prej audiopërgjimeve duke komunikuar me Arben Keshin, drejtorin e qendrës për të huajt ilegalë në ministrinë e Brendshme në Shqipëri.

Ministri  Energjisë i konfirmonte Drejtorit se i ka dërguar një minibus me disa 'djem problematikë"  (persona me rekorde kriminale, për ta shoqëruar atë dhe t'i ketë ata në rast se i duhen.

Por Gjiknuri në një postim në facebook hedh poshtë çdo spekulim. Ai thotë se në atë periudhë ka mbajtur funksionin e drejtuesit politik të PS në Qarkun Dibër dhe në bisedat e tij telefonike nuk ka asnjë veprim që bie ndesh me ligjin apo shkon përtej komunikimit normal organizativ mes shtabit elektoral në një fushatë.

Ai nxit prokurorinë të hetojë deri në fund çështjen.

Damian Gjiknuri: Referuar publikimeve të fundit në media rreth procesit zgjedhor në Bashkinë e Peshkopisë në vitin 2016, me synim transparencën dhe hedhjen poshtë të spekulimeve të qëllimshme sqaroj se për periudhën për të cilën bëhet fjalë kam mbajtur funksionin e drejtuesit politik të PS në Qarkun Dibër. Në bisedat e mia telefonike të publikuara audio në gjuhën shqipe, nuk ka asnjë veprim që bie ndesh me ligjin apo shkon përtej komunikimit normal organizativ mes shtabit elektoral në një fushatë. Çdo pretendim tjetër është deduksion politik i qëllimshëm, madje edhe transkriptim dhe koment i pavërtetë në raport me atë çka thuhet me zë prej meje apo asaj çka përfaqësojnë bashkëbiseduesit. 

Natyrisht, ky spekulim bëhet qëllimshëm për të njollosur fitoren e merituar të kandidatit të Partisë Socialiste dhe punën organizative të të gjithë kordinatorëve elektoral ashtu dhe timen si drejtues politik. Duke qenë se çështja është në hetim nga prokuroria nuk është normale që unë të flas me detaje për këtë proces. Mbështes dhe inkurajoj prokurorinë të hetojë çdo element, pretendim apo qoftë dhe indicie për veprimtarinë e kujtdo përfaqësuesi të Partisë Socialiste të angazhuar në këtë proces zgjedhor. Gjithashtu, publiku duhet të dijë se si ka mundësi që Prokuroria e Krimeve të Rënda në atë kohë, ka përfshirë në përgjim të gjithë shtabin elektoral të PS me vetëm një kallëzim nga subjekti kundërshtar Partia Demokratike, madje e ka regjistruar hetimin për korrupsion dhe jo për shitblerje votash!?

LEXO edhe: Rama në përgjimet e “Bild”, flet me drejtorin e MB-së për votat në Dibër: E keni realizuar objektivin?

/Ora News.tv/