Autoritetet amerikane dhe meksikane kanë identifikuar një ish-polic, që u bë vrasës, si shefin e kartelit të drogës më të kërkuar në Amerikën e Veriut.

Nemesio Oseguera Cervantes - i njohur si 'El Mencho', është konsideruar figura më e fuqishme e krimit që jeton sot, që nga momenti i arrestimit të Joaquin Guzman 'El Chapo' Loera në 2016.

Paul Craine, përgjegjës për kapjen e El Chapo, e ka quajtur Cervantes armikun numrin një të njerëzve.

"Ai ka një ushtri me mijëra njerëz të këqij,"-tha ai për The New York Post në një intervistë të fundit.

Më parë këtë muaj, DEA dhe zyrtarët e zbatimit të ligjit në Meksikë u takuan në Çikago për të identifikuar Cervantes, 52 vjeç, si më të rrezikshmin e drogës në planetin pasi mori përsipër kartelën Jalisco Nueva Generacion.

Takimi i Çikagos çoi gjithashtu në njoftimin se forcat e sigurisë amerikane dhe meksikane do të ndërmarrin një sërë nismash të përbashkëta kundër El Menço dhe ndërmarrjes së tij kriminale.

Karteli i Jalisco New Generation ka kapërcyer kartelën Sinaloa të El Chapo si forcë dominante në botën e krimit në Meksikë, pohoi DEA gjatë takimit, duke krijuar dhjetra rrugë të drogës në të gjithë SHBA-në, Evropën dhe Azinë.

Arrestimi i El Chapo dy vjet më parë krijoi një vakum të fuqisë ku figurat rivalë të drogës e luftuan atë për të marrë mbretërinë e kokainës.

El Chapo u ekstradua në fund të vitit të kaluar në SHBA dhe gjyqi i tij federal për vrasje, pastrim parash dhe trafikim droge pritet të fillojë në nëntor.

Karteli i Sinaloa është ende në funksion nën udhëheqjen e ish-partnerit El Chapo, Ismael 'El Mayo' Zambada.

/Ora News.tv/