Shikoni se si COVID-19 mund të dëmtojë mushkëritë e një personi në realitetin 3D virtualDr Keith Mortman, Shefi i Kirurgjisë torakale, krijoi një ekzekutim virtual të mushkërive nga një pacient aktual duke u trajtuar në spital.

Mortman mendon se pamja e llojit të parë brenda mushkërive të një pacienti me COVID-19 ka një mesazh të fuqishëm për publikun.

"Ky pacient është një zotëri në fund të viteve të 50-ta, i cili fillimisht kishte ethe dhe një kollë jo produktive si shumë njerëz të tjerë," shpjegoi Dr. Mortman. "Simptomat e frymëmarrjes përparuan mjaft shpejt, deri në pikën kur ai duhej të intubohej dhe të vihej në ventilator."

Një realitet virtual në 360 gradë tregon se çfarë bën virusi në trupin e njeriut.

"Pra, ajo që po shihni në video, në thelb pjesa blu është mushkëria më normale, por gjithçka që shihni po e verdhë është mushkëri që shkatërrohet nga virusi," tha Dr. Mortman.

"Është mjaft alarmante të shohësh sepse ndryshe nga pneumonia e shumëllojshme që mund të prekë vetëm një pjesë të vogël të mushkërive ose ndryshe nga gripi i zakonshëm, ajo që po shihni në këtë video është me të vërtetë dëmi i përhapur në mushkëri ," Shtoi Dr. Mortman.

Modeli 3D u prodhua në partneritet me një kompani të quajtur Surgical Theater, duke përdorur skanimin CAT të pacientit koronavirus.

Shpresa e Mortman është që teknologjia mund të ndihmojë profesionistët mjekësorë në linjat e para, por ai gjithashtu dëshiron që anëtarët e publikut t'i shohin vetë këto imazhe.

"Është vërtet t'i edukosh ata," tha Dr. Mortman. "Unë me të vërtetë dua që ata të jenë në gjendje ta shohin këtë dhe të kuptojnë vërtet dëmin që po i bëhet mushkërive - ashpërsia e sëmundjes që kjo po shkakton. Ndoshta, ndoshta, tani të gjithë mbase mendojnë dy herë para se të bëjnë një festë shtëpiake ose të shkojnë jashtë në grupe të mëdha ".


/Ora News.tv/