Dy skema për ripunësimin e atyre që humbën punën për shkak të koronavirusit

Dy skema për ripunësimin e atyre që humbën punën

Qeveria po përgatit një draft me në fokus për ripunësimin e personave që humbën punën pas situatës së krijuar nga pandemia e koronavirusit.

Nga Vlora ku takoi përfaqësues të biznesit ministrja tregoi si do funksionojë skema

Anila Denaj: Njera eshte skema e ripunësimit, tjetra skema e formalizimit të krahut të punës. Në secilën nga skemat do të ketë kombinim të subvencionit të pagës apo të sigurimeve shoqërore për punonjësit për një periudhë kohe me kushtin që ju ta mbani për një periudhë të gjatë kohe. Duam që të gjithë personat që punojnë në informalitet të kenë mundësinë të regjistrohen.

Pa dhënë detaje ministrja tha se përpos garancisë sovrane qeveria po mendon të ofrojë dhe grante.

Anila Denaj:  “Besojmë që këto skema në Shqipërinë e vitit 2030 do të gjejnë zbatim”

Deri tani qeveria ka ofruar 2 garanci sovrane për punonjësit dhe bizneset, mbetet e paqartë nëse do të ketë paketë të tretë mbështetëse.

EMISIONET