Rezervat e marijuanës dhe shkëmbimet tregtare ishin të rrezikuara për Vitin e Ri në SHBA.

Prokurori i Përgjithshëm Jeff Sessions e përhapi më shumë rrezikun për shitjet pasi njoftoi se do tërhiqte 'Memo Cole', që lejon shtetet individuale të legalizojnë kanabisin pa frikë se prokurorët federalë do të shkojnë pas kompanive për trafikim.

Cannabics Pharmaceuticals, Marijuana mjekësore, kanabisi i bashkuar, GreenGro Technologies, MassRoots dhe mCig ranë nga 25% në 30% secila para se ligjet e reja të marihuanës në Kaliforni të hynin në fuqi.

Investitorët mund të relaksohen. Në çdo krizë, ka një mundësi. Goditja e sesioneve mbi marihuanën ligjore në SHBA do të ushqejë kompanitë kanadeze të marijuanës, në planin afatgjatë, thanë udhëheqësit e industrisë.

Ndërkohë Kanadaja ka ndërmend të legalizojë plotësisht marijuanën deri në korrik 2018. Masa e sesioneve mbart pasojat e padëshiruara të bërjes së investitorëve të aksioneve të marijuanës në favor të kompanive kanadeze në kurriz të emrave të SHBA, thotë John Arbuthnot, CEO i Delta 9 Canabis në Winnipeg.

"Ekziston një frikë e vërtetë për të investuar në kompanitë e kanabisit me bazë në SHBA në një kohë kur është e mundur që njerëzit e lidhur me ato kompani mund të ndiqen sipas ligjeve federale të drogës", tha Arbuthnot në një deklaratë.

 "Ka një interes të demonstruar në mesin e investitorëve globalisht për të investuar në kompanitë e kanabisit, gjë që është logjike vetëm për shkak të rritjes së shpejtë të kësaj industrie.

"Por tani, për shkak të politikës amerikane të deklaruar, kompanitë kanadeze mbeten streha e vetme e sigurt për investitorët e kanabisit.

"Kanadaja është  pa dyshim  lider global në industrinë ligjore të kanabisit, dhe kjo është kryesisht për shkak të mbështetjes sonë të qeverisë federale për një politikë të sinqertë legalizimi", shtoi Arbuthnot. "Kjo mbështetje lejon kompanitë të zgjerohen në Kanada dhe në të gjithë botën, ndërsa kompanitë amerikane po pengohen".

Kompanitë kanadeze të kanabis trajtohen si çdo biznes tjetër dhe kanë liri të rriten jashtë shtetit pa asnjë kërcënim për konkurrencën e SHBA. Kompanitë kanadeze të marijuanës kanë akses ligjor në sigurimin e kultures, kredive bankare, heqjen e taksave dhe licencat për eksport dhe zgjerim jashtë shtetit. Ndërsa kompanitë amerikane të marihuanës nuk e bëjnë sepse droga është e paligjshme sipas ligjit federal.

/Ora News.tv/