Gjykata boshnjake ka dënuar Elfeta Veselin, një ish-anëtare shqiptare e Forcave të Armatosura Myslimane Boshnjake, me 10 vjet burg për vrasjen e një të mituri serb gjatë konfliktit të Bosnje-Hercegovinës në 1992.

Kështu ka raportuar televizioni RTRS ditën e sotme.

Veseli u arrestua në Zvicër më 30 shtator 2016 me kërkesën e prokurorisë së Bosnjës, akuzuar për vrasjen e Sllobodan Stojanoviçit, 12-vjeç, në verën e vitit 1992, në Zvornik.

Në fund të marsit 2017, autoritetet zvicerane e ekstraduan atë në Bosnje-Hercegovinë.

RTRS transmeton: Të mërkurën, një gjykatë në Bosnjë dhe Hercegovinë dënoi Elfet Veselin me 10 vjet burg për vrasjen brutale të 12-vjeçarit Sllobodan Stojanoviç në verën e vitit 1992 në fshatin Bayrichi, pranë qytetit të Zvornikut.

Për 10 vjet burg, rreth 2 vjet e gjysmë do të zbriten për kohën e kaluar në arrest në Zvicër dhe Bosnjë-Hercegovinë.

Megjithatë, aktgjykimi nxiti pakënaqësi në Republikën Serbe të Bosnjës-Hercegovinës.

Milorad Kojic, drejtor i qendrës kërkimore ushtarake tha për RTRS:

Dënimi i Veselit është një përpjekje për ta relativizuar këtë krim dhe për ta zvogëluar atë në nivelin e një aksidenti. Shfajësimi i Sakib Khaliloviç (komandanti i Veselit, i liruar nga përgjegjësia komanduese) tregon se gjykata e Bosnje-Hercegovinës shmang duke dënuar me këmbëngulje sllavetët muslimanë për përgjegjësinë e drejtimit.

/Ora News.tv/