Në “Tempora” nga Sonila Meço në RTV Ora, ish-deputeti i PD-së Enkelejd Alibeaj  tha se listat gjysmë të hapura i cakton kryetari.

Alibeaj: Ato listat gjysmë të hapura dhe gjysmë të mbyllura i cakton kryetari i partisë.

Meço: Turp edhe për ju. Se po e thoni sikur po e bën vetëm Rama.

Alibeaj: Nuk është probleme lista dhe sistemi, por zgjedhja. Rama nuk e ka për turp që të vjedhë, të bëjë pazare me kriminelët para zgjedhjet. Ky është problemi.

Problemi i vetëm me sistemin është biem dakord është që partitë politike nuk janë demokratike. Mazhoritar i korrektuar ka qenë një sistemi shumë i mirë. Nuk e kam për turp që ta pranoj dhe të mos biem në marrëzinë se fajin na e ka sistemi.