Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit i kërkojnë SPAK-ut të sekuestrojë truallin e Teatrit pasi sipas tyre jemi në kushtet e produktit të veprës penale.

Ndërsa për gjashtë kallëzimet në Prokurori, përfaqësuesit e Aleancës thanë se kanë përgjigje nga SPAK për vazhdimin e hetimeve. Nga ana e tij, regjisori Edmond Budina iu drejtua personalisht ambasadorit të Bashkimit Europian, Luixhi Sereca se nuk ka besim tek ai, për sa kohë nuk ka reaguar për këtë çështje

Do të kërkojmë deri në fund vendosjen e sekuestros preventive jo vetëm mbi truallin por dhe mbi projektin të cilat në këndvështrimin tonë janë produkte të veprave penale”

Nga ana tjeter aktori Edmond Budina kishte një thirrje për ambasadorin e BE-se Luigi Soreca.

” Kam një thirrje personale : Personalisht nuk besoj tek Soreca, por besoj tek zoti Soreca, sepse ai në të gjithë këtë kohë nuk është shprehur fare për cështjen e Teatrit Kombëtar, ndërkohë që deputetët e PE-së kanë reaguar. Reagimi I zotit Soreca ka qenë tepër I vakët për të mos thënë bashkëpunues me qeverinë”