Një matës i tregjeve të aksioneve botërore u ul akoma më poshtë dhe dollari amerikan ra të martën ndërsa investitorët u ndeshën me një rritje të rasteve të koronavirusit dhe pasigurisë për zgjedhjet e afërta në SHBA.

Matësi i stoqeve të MSCI në të gjithë globin ra me 0.14%, pasi indeksi pan-evropian STOXX 600 humbi 0.95%.

“Faktorët që ndihmuan në shitjen e djeshme – tendencat e COVID dhe pasiguria e zgjedhjeve – ka të ngjarë të vazhdojnë këtë javë,” tha Keith Lerner, shefi i strategjisë së tregut në Truist / SunTrust Advisory.

Shtetet e Bashkuara, Rusia, Franca dhe vendet e tjera kanë regjistruar një numër rekord të infeksioneve në ditët e fundit, dhe qeveritë Evropiane lëvizën për t’u përpjekur të frenojnë një rritje të shpejtë të rasteve.

Përpara zgjedhjeve presidenciale të SHBA më 3 nëntor, ish zv. presidenti Joe Biden udhëheq Presidentin Donald Trump në sondazhet e opinionit kombëtar.

Në Wall Street, Dow Jones Industrial Average ra 143.36 pikë, ose 0.52%, S&P 500 humbi 3.04 pikë, ose 0.09%, ndërsa Nasdaq Composite shtoi 67.26 pikë, ose 0.59%.

Aksionet e Caterpillar ranë 3.7% dhe 3M ranë 1.8% pas raporteve përkatëse të fitimeve të dy kompanive industriale.

Në tregjet e valutave të huaja, indeksi i dollarit, i cili mat kthimin e monedhës, ra 0.272%.