Këshilli Politik pritet të mblidhet sot sërish për ndryshimet kushtetuese.

Ndërkohë ekspertët e Këshillit Politik i kanë kthyer përgjigje me shkrim përfaqësuesit të mazhorancës  në Këshillin Politik, Damian Gjiknuri, nëse amendamentet kushtetuese lejojnë hapjen  100% të listave dhe koalicionet parazgjedhore.

Sipas ekspertëve pavarësisht se ka kakofoni në formulime, nuk hiqet e drejta e koalicioneve parazgjedhore.

Opozita e bashkuar ka kërkuar dhe ekspertizën e OSBE, por Gjiknuri ka deklaruar se kjo duhet të bëhet kur nisë implementimi në kodin zgjedhor.

A mund të hapen listat 100% dhe a pengohen koalicionet? Ekspertët i kthejnë përgjigje Gjiknurit