Avokati i Emiliano Shullazit dhe avokatët e të dënuarve të tjerë të cilët janë izoluar në re në regjimin 41 bis.

Avokati Meçi pasi nuk  është lejuar që të takojnë klientët e tij u shpreh në një prononcim për mediet se Shullazi nuk ka biseduar me ndonjë organizatë kriminale.

Ai shtoi se do ta ankimojë vendimin e ministrisë së Drejtësisë dhe do të bëjë kallëzim penal për drejtuesit e burgut 313.

“Pretendohet se Shullazi ka pasur kontakte me organizata të tjera. Ne nuk e dimë se ka ndonjë organizatë me të cilën ka biseduar Shullazi. Do të paraqesim ankimimin kundër këtij veprimi i të ministrit të Drejtësië. Ndërsa për drejtuesit e burgut 313 do të paraqesim kallëzim penal.”