Gjatë bashkëbisedimit me studentët në Qytetin Studenti, kryetari I Partisë Demokratike Lulzim Bahsa e cilësoi proçes fikti  zgjedhjet në Universitet, të cilat tha ai, PD-ja nuk i njeh.

Më tej kryedemokrati tha se autonimia e Universiteteve do jetë e garantuar me PD-në në pushtet.

Basha: “Që ditën e parë në pushtet, PD dhe qeveria e re do mundësojnë që zëri juaj dhe i pedagogëve të dëgjohet. Qeverisjen ne do t’ja lëmë vetë universteteve, do kene autonomi. Ju e pedagogët do i vendosni vetë rregullat”

Basha u premtoi studentëve se, gjysma e fondit të paketës për universitetin për të paguar stazhin e 10 mijë studentëve çdo vit.

Basha: “Ai 8 vjet këtë punë ka bërë mendoni që do ndryshojë 8 vitet e ardhshme? Ndaj them duhet larguar e keqja. Me ne do të ketë një ndryshim të thellë dhe të shpejtë. Ju përmenda çështjen e tarifave që në 2008 ka qënë një nga problematikat kryesore, Ne do të investojmë që studentët shqiptarë të kenë mundësi të bëjnë praktikë. Gjysma e fondit të paketës për universitetin shkon për të paguar stazhin e 10 mijë studentëve çdo vit. Do paguhet nga shteti që nga viti ynë i parë në pushtet. Ata do marrin 30 mijë lekë në muaj para se të shkojnë tek praktika e punës”.